Care sunt procesele unei producții video?

procesele productiei video

Deși poate părea simplu să filmezi un videoclip, procesul care stă în spatele creării unui video cu adevărat calitativ trebuie să fie atent elaborat. Pentru a filma un video profesionist este nevoie de îndeplinirea a trei etape principale: pre-producție, producție și post-producție.

Ce este pre-producția?

Pre-producția este etapa preliminară în care toate ideile sunt puse în ordine. În acest moment, se creează un plan atent structurat și se stabilesc obiectivele produsului video.

Definirea bugetului și a publicului țintă au loc tot în această etapă.

La fel se întâmplă și cu detaliile tehnice care urmează să pună lucrurile în mișcare. Strategiile de sunet și iluminare sunt elemente cheie care trebuie să fie setate încă de la început, în etapa de pre-producție.

Ce este producția?

Etapa de producție este momentul în care are loc filmarea propriu-zisă a tuturor materialelor pentru videoclip, în format raw. Etapa de producție include configurarea echipamentului de sunet / iluminare / video și derularea propriu-zisă a activității pe film.

Ce este post-producția?

După finalizarea filmării – sau a etapei de producție – materialele în format raw vor putea fi editate pentru a crea produsul final.

În etapa de post-producție, echipa de producție video va începe procesul de organizare, planificare și editare a videoclipului propriu-zis.

Această ultimă etapă poate include asamblarea poveștii finale, selecția de sunet, editarea video și alte detalii care pot fi modificate în urma filmării.

După ce toate aceste detalii au fost retușate, o primă versiune a videoclipului va fi trimisă pentru recenzii și aprobări. Acesta este momentul în care se mai pot face ultimele modificări.

Apoi, atunci când totul este bine pus la punct, etapa de livrare finală încheie procesul de post-producție și odată cu el, întregul proces de producție video.

Felicitări! După ce ai trecut cu succes prin pre-producție, poducție și post-producție ai obținut un produs video profesionist.