Ce presupune înregistrarea unui audiobook și cum înregistrezi unul?

Cum înregistrez un audiobook?

Ne trimiți cartea

Pentru a-ți oferi o estimare corectă a prețului și timpului de execuție, vom avea nevoie ca tu să ne trimiți cartea sau un fragment din carte.

Dacă alegi să o trimiți in format fizic, promitem să o returnăm după finalizarea procesului de înregistrare, iar dacă alegi să o trimiți în format electronic, te asigurăm că datele și conținutul trimise de tine sunt în siguranță și sunt utilizate doar în scopul pentru care au fost trimise.

Primești oferta de preț

După ce ne-ai trimis cartea și am putut evalua procesul de execuție, analizând nivelul de dificultate al lecturii, numărul de voci necesare și numărul de cuvinte conținute, vei primi oferta noastră de preț și o aproximare a timpului de execuție.

Îți trimitem o probă de înregistrare

În urma stabilirii tuturor detaliilor, noi înregistrăm un fragment din carte pe care ți-l trimitem pentru evaluare. Continuăm înregistrarea întregii cărţi, doar după ce tu ne trimiți confirmarea ta. Acest pas garantează că tu vei primi un produs de calitate şi că munca noastră nu va fi în zadar.

Înregistrăm cartea

Cea mai importantă etapă este înregistrarea concretă a cărții tale. Întreg procesul include înregistrarea efectivă, editarea cărţii și procesarea materialului obținut.

Audiobook-ul ajunge apoi la tine.

Mulțumim! Am finalizat încă un proiect de succes.

Ce presupune înregistrarea unui audiobook?

Primul pas este înregistrarea…

Pentru început, cartea sau textul tău va fi lecturată de vocea aleasă de către tine. Desigur, există și varianta în care poți alege mai multe voci, iar procesul va fi același. Lecturarea pe voci multiple este potivită însă doar unor tipuri de cărți, dar asta sigur știi și tu.

Procesul de înregistrare pare a fi unul destul de simplu. Ai nevoie de un microfon și o interfață audio, iar înregistrarea ar trebui să iasă perfect, fără zgomote sau greșeli de lecturare.

Al doilea pas este editarea…

Editarea cărţii audio constă în eliminarea părţilor care conțin zgomote nedorite, cât și a pauzelor prea lungi dintre frazele pronunțate.

În funcţie de structura cărţii, fişierele audio se lipesc sau se taie, pentru a fragmenta materialul înregistrat în volume, capitole sau subcapitole.

Iar la final, procesarea…

După editare, cartea audio se procesează. Aici intervin procese de egalizare, compresie dinamică, filtrare a zgomotelor de fond.

Vei dori ca acest pas să nu fie sărit, pentru ca audiobook-ul tău să conțină înregistrări calitative, care să îmbunătățească experiența ascultătorului.

În cele din urmă, vrei ca materialul tău audio să poată fi ascultat fără a provoca neplăceri și mai ales, vrei ca audiobook-ul tău să poată fi ascultat de către oricine și în orice condiții, chiar și în medii zgomotoase.

Această etapă finală permite ca audiobook-ul tău să corespundă standardelor de calitate ale studioului și așteptărilor tale.

Contactează-ne!